Block title
Block content

Een mooie kinderkamer. Voor stoere jongens of schattige meisjes. Houten letters in een frivool lettertype. Een leuk figuurtje erbij maakt het helemaal af! Benieuwd? Speel hier zelf met de lettertypes. Hulp nodig? Stuur gewoon een mailtje, dan help ik je graag verder! liene@liefenleuk.nl

Bestel je letters

Houten letters voor kinderkamermore_vert

Bestel zelf je letters

Houten letters voor kinderkamerclose

Bestel zelf heel makkelijk je letters. Losse letters, of namen uit één geheel. Kies 1 van de 26 lettertypes. Staat je keuze er niet bij? Een eigen lettertype kan ook! Stuur een mailtje naar liene@liefenleuk.nl.

Houten lettersmore_vert

Letters kopen

Houten lettersclose

De naam van je zoon of dochter in houten letters. In elk gewenst lettertype.

Houten muurletters voor ieder interieur. Van zakelijk en strak tot sierlijk, hip en vrolijk. Geef je woning of kantoor een uniek karakter met een persoonlijke toets.

Houten letters in een strak lettertype. Of letters met sierlijke krullen. Kleine en fijne letters. Of net hele grote? Kleine houten letters voor op een kinderkamerdeur, of grote letters voor in de etalage of winkel.

Letters op maat bestellen bij Lief en Leuk? Kinderspel, in 1-2-3!

 1. Kies je naam of tekst
 2. Kies je lettertype en letterhoogte
 3. Verstuur je aanvraag en betaal

Nieuw: Geometrische figuren

Geometrische figuren van dieren. Het zijn beelden die omgezet worden een lijntekeningen. Past perfect in een scandinavisch interieur. Maar in iedere huiskamer wordt het een enorme eye-catcher.

geometrische figuur
Geometrische dierenfigurenmore_vert

Geometrische dierenfiguren

Geometrische dierenclose

Op zoek naar een leuke blikvanger voor je woonkamer? Bekijk alle dierenfiguren.

Nieuw in ons gamma: geometrische dierenfiguren.

Informatie

Technische gegevens

 • Materiaal: MDF, gefreesd, dus mooi egaal zonder brandlijn
 • Dikte: 10mm
 • Hoogte: variabel, van 10cm tot 100cm
 • Lengte / breedte: afhankelijk van gekozen lettertype
 • Levertermijn:
 • Verzending: bPost (België) / PostNL (Nederland)
 • Prijs: afhankelijk van aantal letters (Losse letters zijn goedkoper dan namen uit één stuk

Bestel je letters

Lettertypes

Een lettertype kies je zelf. We hebben al een leuke selectie voor je gemaakt. Maar vind je zelf nog een ander lettertype? Geen probleem. Dat kan meestal ook. Wat kan niet? Té krullerig of té fijne letters. De lettertypes onderscheiden zich in 2 groepen: losse letters en aaneengesloten letters. De losse letters zijn ook wat goedkoper dan de andere. Test hier hoe jou naam of letters eruit kunnen zien. Of zoek een ander lettertype op fonts2u.com.

Afmetingen

De MDF letters worden gemaakt met een CNC freesmachine. De maximale afmetingen zijn 98cm x 60cm. Dus één letter kan maximaal 98cm hoog worden. Een naam van aaneengesloten letters maximaal 98cm lang. Groot genoeg voor de meeste toepassingen. Kleine losse letters beginnen vanaf 10cm hoogte. De grootste letters die we kunnen maken zijn maximaal 98cm hoog.

MDF

De 3D letters worden gemaakt in MDF. Een zachte, geperste houtplaat, die erg geschikt is voor het vormen van ieder lettertype. Door het gladde, egale oppervlak is het ook uiterst geschikt om te decoreren. Een laagje verf, een velletje behangpapier of een stukje stof. Ook zonder te lakken erg mooi.

De letters worden gefreesd met een CNC freesmachine. Vandaar de benaming freesletters. Hiermee worden meestal MDF letters bedoeld. Zo zijn de letters egaal van kleur. Er is geen brandlijn, dus perfect zo te gebruiken. Erg mooi tegen een witte achtergrond.

Letters kopen

Waar kan je houten letters kopen? In doe-het-zelfzaken als Gamma, Praxis, Kwantum of Karwei. Heel goedkope letters vind je in de Action of bij Xenos. En zelfs bij IKEA hebben ze een collectie decoratieletters. In hobbywinkels als Ava en Pipoos verkopen ze ook letters. Hier kan je kiezen voor standaard lettertypes. Ook enkel losse lettertypes. Soms ook in wit gelakt.

Waarom zou je dan hier houten letters kopen? Bij Lief en Leuk kies je zelf je lettertype. In het bestelformulier kies je al uit een 20-tal lettertypes. Maar heb je zelf een leuk lettertype gevonden, dan kan dat uiteraard ook. Alle letters zijn 1cm dik. Ook de hoogte van de letters kies je zelf. Vanaf 10cm tot wel 1 meter hoog. Je kiest uit een los of een "aan elkaar" lettertype. Bestel hier je letters. Houten mdf letters kopen bij Lief en Leuk is heel eenvoudig en veilig. Betalen doe je gewoon via je eigen bank. Heeft je bestelling haast? Dan kan je het betaalbewijsje doorsturen. Zo wordt je bestelling met spoed ingepland.

Bestel je letters

Grote lettersmore_vert

Bestel je grote letters

Grote lettersclose

Grote letters. Voor een bruiloft, of voor een event. Voor in de etalage.

Grote houten letters

Hele grote houten letters, ook wel XXL letters, zijn bijvoorbeeld leuk voor een fotoshoot. Ook kunnen ze dienen als eye-catcher in een vitrine. Voor bedrijven op een beursstand. Of om te gebruiken in een nieuwe popup-store. Voor de horeca-sector zijn de mogelijkheden oneindig. De grote letters worden ook vaak gebruikt voor een huwelijk. Als gastenboek, waar de gasten een leuke boodschap op kunnen schrijven. Of als eyecatcher bij het binnenkomen van de feestzaal.

Losse letters

Losse houten letters zijn goedkoper dan aaneengesloten letters. De eerste letter van je naam. In een stoer lettertype op de deur van je kamer. Kan bijvoorbeeld met een leuk figuurtje erbij. Of mooie sierlijke krullen. Of in een cirkel. Of op een ronde plaat. In houtkleur, of gelakt in een kleur.

Houten letters in kleur

De letters worden geleverd in MDF, ongelakt. Zo onbehandeld zijn de letters erg mooi. Maar met een kleurtje kan natuurlijk ook. Witte letters of roze, met print. Dit dien je zelf te voorzien.

Losse houten letters
Losse lettersmore_vert

Bestel losse letters

Losse lettersclose

Losse letters, in elk gewenst lettertype. Zoek een leuk lettertype tussen de bestaande lijst. Of geef zelf een lettertype door.

Rechtopstaande letters

rechtstaande letters

Je kan 3D MDF letters makkelijk op een muur of deur bevestigen. Maar hoe zet je ze nu rechtop? Bij Lief en Leuk hebben we daarvoor een plankje met groef ontworpen. Je schuift de letters in het groefje. Zo kan je de letters makkelijk rechtop zetten. Namen of woorden uit één stuk kan je rechtop zetten door 2 dwarse houten voetjes.

Inspiratie

Een lijfspreuk of slogan? De naam van je baby, met of zonder figuurtje? En welk lettertype zal ik kiezen? Of welke grootte? Veel keuze, dus zal ik je even wat voorbeelden en inspiratie geven om je op weg te helpen.

Letters voor de kinderkamer

Maak van de kinderkamer een echte droomkamer. Verf of behang de kamer met een leuk kleurtje. Hang de naam van je zoontje of dochtertje op de kamerdeur. Plak leuke houten figuurtjes tegen de muur. Voor ouders met voldoende inspiratie kan je het zo gek niet bedenken. Alle lettertypes of duidelijke silhouetten kunnen gefreesd worden. De letters en figuren in MDF kan je zelf in een mooie kleur lakken. Of ongelakt ook erg mooi tegen een witte of gekleurde achtergrond.

Deurletters
Deurlettersmore_vert

Deurletters

Deurlettersclose

Een naam in aaneengesloten letters. Met vogeltje.

Logo in hout winkel
Houten kapstokmore_vert

Houten kapstok

Houten kapstokclose

Houten kapstok met naam, 3 haakjes.

Bedrijfslogo in hout
Losse lettersmore_vert

Losse letters kopen

Losse lettersclose

Naam in losse letters, met 3 hartjes.

Bestel je letters

Letters in de slaapkamer

Houten letters Mr&MrsOok voor de ouders kunnen houten letters een leuk idee zijn. In de slaapkamer kan je een leuke slagzin of spreuk hangen. Met letters in een strak lettertype. Of net hele sierlijke letters. Enkele voorbeelden en ideeën:

 • Mr&Mrs
 • Slaapwel
 • welterusten
 • Zzzz...
 • Of de initialen van jullie beiden
 • Sweet Dreams

Bestel je letters

Letters in de keuken

Ook de keuken kan je een persoonlijke toets geven met letters. Een strakke keuken met mooie interieurletters. In houtkleur, of met een kleurtje. Of letters met een print of beplakt met ander materiaal.

 • Smakelijk
 • Kitchen
 • Gusto
 • Afiyet Olsun
 • Buon Appetito

Voor ondernemers en MBK

Gevelletters

Letters voor de gevel van je winkel of kantoor. Letters voor achter de desk van de receptie. De naam van je bedrijf, of een leuke slogan. MDF is vooral geschikt voor binnengebruik. Wens je toch MDF voor buiten te gebruiken (enkel beschut, nooit in volle regen), dan kan je kiezen voor groene MDF.

Ook voor popup-stores zijn er leuke toepassingen te bedenken. Vaak is het interieur van een popup-store opgebouwd uit goedkope materialen. Multiplex panelen of houten paletten, omgetoverd tot hippe zitbanken of leuke staantafels. In zo'n houten interieur passen houten letters perfect. Bovendien is het ook een erg goedkope oplossing.

De naam van je popup-store kan gemaakt worden in elk gewenst lettertype. En de hoogte van de letters kan tot wel 1 meter. Je kan de letters ook makkelijk bevestigen. Kleine letters kan je met dubbelzijdige tape stevig plakken tegen een vlakke ondergrond. Zo worden het echte plakletters.

Wat grotere en dus zwaardere letters kan je best bevestigen met houtlijm. Met afstandhouders kan je de letters wat van de achtergrond laten loskomen, zodat ze meer volume krijgen.

Symbool man vrouw toilet

Letters voor kantoor

Ook op kantoor kan je MDF letters gebruiken. De naam van je bedrijf in grote houten letters. Een pakkende slogan of sprekende tagline. Krachtige termen of inspirerende quotes, of pijlen en symbolen als signalisatie in het bedrijf. De URL van je bedrijfswebsite. Of de naam van een bepaalde afdeling.

Signalisatie kantoor

Ook je logo in hout kan. De dikte van de MDF is 10mm. MDF is niet geschikt voor buitengebruik. Dus enkel binnen in de winkelruimte of kantoor kan dit gebruikt worden. Stuur het logo door in vector PDF formaat, zodat dit kan ingeladen worden voor de software van de freesmachine. Zeker voor beurzen en standenbouw kunnen de letters perfect gebruikt worden.

logo babor letters
Babor Logo
Logo in hout voor cosmetica merk Babor.
Logo in hout winkel
Kleiaasj
Logo voor winkel Kleiaasj. Mode voor een maatje meer.
Bedrijfslogo in hout
Bedrijfslogo in MDF
Logo in MDF voor With Locals. Een platform om steden te bezoeken met lokale bewoners.

Bestel je letters

Creatief met houten letters

Maak van je houten letters een persoonlijk kunstwerkje. Wees creatief, en maak er een echt pronkstuk van voor je interieur. Op zoek naar inspiratie? Kijk hier enkele tips voor het decoreren van letters.

Bestel je letters

Letters bevestigen

Hoe bevestig je de letters makkelijk tegen een deur of muur? De kleinere letters kan je heel makkelijk bevestigen met dubbelzijdige tape. Voor de grotere letters gebruik je best lijm. Of een combinatie van dubbelzijdige tape en een beetje lijm. Je kan ook afstandhouders gebruiken. Hierdoor komen de letters wat van de muur, waardoor je meer reliëf creeërt.

Prijzen

Prijzen losse letters

HoogtePrijs
10cm hoog€ 2,9
15cm hoog€ 3,9
20cm hoog€ 5,2
25cm hoog€ 6,9
30cm hoog€ 9,2
40cm hoog€ 15,5
HoogtePrijs
45cm hoog€ 18,8
50cm hoog€ 22,6
55cm hoog€ 26,6
60cm hoog€ 31
65cm hoog€ 35,7
70cm hoog€ 40,5
HoogtePrijs
75cm hoog€ 45,4
80cm hoog€ 50,2
85cm hoog€ 54,7
90cm hoog€ 58,8
95cm hoog€ 62,3
99cm hoog€ 65

Prijzen letters uit één stuk

HoogtePrijs
10cm hoog€ 3,5
15cm hoog€ 4,7
20cm hoog€ 6,25
25cm hoog€ 8,3
HoogtePrijs
30cm hoog€ 11
35cm hoog€ 14,4
40cm hoog€ 18,6
45cm hoog€ 22,6
HoogtePrijs
50cm hoog€ 27,1
55cm hoog€ 31,9
60cm hoog€ 37,2