Block title
Block content

Een borrelplank met naam of eigen logo. Een massief, eiken plank met een persoonlijke tekst. Leuk om als cadeau te geven. Nog leuker om te krijgen! Laat je borrelplank personaliseren. Kies zelf je tekst en lettertype. Of stuur je logo door naar liene@liefenleuk.nl.

Borrelplank
Borrelplank met tekstgravure
 1. Kies je tekst
 2. Bestel je borrelplank
 3. Ontvang je gepersonaliseerde borrelplank

Bestel je borrelplank met eigen tekst

Productinformatie

De borrelplank is gemaakt uit massieve eik. Behandeld met een natuurlijke olie. Helemaal glad geschuurd. Voorzien van een gat, om de plank te kunnen ophangen.

Afmetingen van de houten plank:

 • Lengte: 45cm
 • Breedte: 28cm
 • Dikte: 1,6cm
 • Gravure: 2mm
 • Tekst: die kies je zelf (zo'n 30 tekens max.)
 • Prijs: 59 euro 49 euro (excl. verzending)

Bestel je borrelplank met eigen tekst

Graveren (of frezen)

Jouw borrelplank wordt gegraveerd met een CNC machine. Je kiest zelf een leuke tekst of een lijfspreuk. Maar een leuk figuurtje of het logo van je bedrijf kan ook. Meestal wordt de tekst op de lange zijde gezet. Hier passen ongeveer 35 tekens op. De tekst op de korte zijde kan ook. Twijfel je of het past? Stuur je vraag even door. Dan controleer ik het. Het lettertype is meestal georgia of times new roman. Andere lettertypes kunnen ook. Zolang het niet té fijn is.

De tekst wordt erin gefreesd (dus niet gelaserd). Het grote verschil is dat bij laseren de tekst erin gebrand wordt. Er is geen reliëf, maar de tekening is niet krasvast. Bij veelvuldig gebruik zal de tekening of tekst onleesbaar worden. Bij een gravure (van zo'n 2mm) heb je dit probleem niet. De tekst zal altijd goed leesbaar blijven. Mocht het oppervlak van de borrelplank na enkele jaren wat dof worden, kan je het oppervlak perfect terug afschuren. De krassen zullen verdwijnen, maar de tekst blijft bestaan. Wel af en toe een laagje olie geven (natuurlijke olie).

Verschil tussen graveren en laseren

Je kan ook tekst laseren op een houten borrelplank. Hier ga je dmv een lasermachine een tekst of afbeelding 'branden' op het hout. De tekening is vrij oppervlakkig. De brandlijn kan door de hitte wat vlekken en onzuiverheden geven. Bij graveren ga je dmv een CNC freesmachine de tekst uitfrezen. Hierdoor krijg je een perfecte mooie tekening. Wat niet kan met frezen: heel fijne krulletjes of kleine detailtekeningen. Enkel duidelijke silhouetten kan je goed frezen.

Persoonlijke tekst

Inspiratie nodig voor een leuke tekst? Enkele voorbeelden van teksten die we al gemaakt hebben.

 • Mama is de liefste (moederdag)
 • Masterchef Bert ***
 • Mr & Mrs Burggraaff (trouw)
 • Restaurant De Hendrikshoeve ***
 • Chef Karolien *** Sous-Chef Gijs (trouw)

Cadeautip

Zo'n borrelplank is een ideaal cadeau voor iedere speciale gelegenheid. Een koppel dat voor het eerst gaat samenwonen. Voor moederdag of vaderdag. Als huwelijkscadeau. Voor meter of peter. Of voor de gouden bruiloft van oma en opa. Of voor je man of vrouw, als valentijnscadeau. Kijk ook eens bij mijn snijplanken. Deze zijn dikker en robuuster. Ook erg leuk als kado.

Geef je de borrelplank cadeau? Dan geef ik hier nog enkele tips. Je kan de plank natuurlijk mooi verpakken en zo afgeven. Maar nog leuker is als je de borrelplank meteen vult met lekkers!

Inspiratie

Hoe stel je nu zo'n gevulde borrelplank samen? Check zeker eens op Pinterest voor tapas. Hier vind je leuke en originele ideeën voor het samenstellen van je borrelplank.

Belgische kaas & bier Plankje

Belgische kaas en bier

Haal bij de kaaswinkel enkele heerlijke stukjes kaas. En maak een selectie van Belgische abdijbieren. Of een lekker flesje rode wijn. Verpak alles met een doorschijnende folie. Een leuk kaartje met persoonlijke tekst eraan. En klaar. Tip: zo stel je de perfecte kaasschotel samen. Of kijk de video van de Belgische kok Jeroen Meus: Kaasplank met garnituur.

Italiaanse Antipasti Plank

L'aperitivo. De Italiaanse borrel. Een prachtige borrelplank met gravure, Italian Style. Welke lekkernijen passen bij een Italiaanse borrel? Denk aan olijven, prosciutto, salami, zongedroogde tomaatjes, vijgenbrood, pasta... Bekijk hier een voorbeeld van een setje antipasti.

Franse borrelplank

Franse kaas en bier

Houd je meer van de Franse slag? Een heerlijk Frans kaasje, met een artisanale droge worst. En daarbij een dito rode wijn. Tip: stel zelf de perfecte kaasplank samen.

Bestel je borrelplank met eigen tekst

Onderhoud

Wanneer de borrelplank vaak gebruikt wordt, kan ze wat dof worden. Het hout droogt dan wat uit. De plank kan dan een vers laagje olie gebruiken. Gebruik dan een natuurlijke olie (keuken). Strijk de plank rijkelijk in met olie, en laat deze goed inwerken.

Reinigen

Opgelet: stop de borrelplank nooit in de vaatwasser! Door de hoge temperaturen en te veel vocht, zou de plank kunnen kromtrekken. Vermijd te grote temperatuurschommelingen. Reinigen doe je met een vochtige doek. Drogen met een theedoek. Of laten drogen in een druiprekje. Best niet op de verwarming. Ook zo kan het hout gaan vervormen.