Kerstfeest

Handleiding voor een geslaagde kerstavond.

Kerstboom

Om helemaal in de sfeer te komen, mag een mooi versierde kerstboom niet ontbreken. Een echte boom is natuurlijk heel leuk, maar kan voor heel wat vuil zorgen (verlies van naalden). Tegenwoordig zijn de kunststof kerstbomen zo goed, dat ze moeilijk te onderscheiden zijn van een echte boom.

Kerstversiering

Zorg voor sfeervolle verlichting. Laat de sterke lampen en spots vanavond uit. Theelichtjes, kaarsen en schemerlampjes zorgen voor de juiste sfeer.

Muziek

Zorg voor aangepaste muziek. Muziek is smaak, en die is erg persoonlijk. Hou je van de klassieke kerstliedjes? Het is jouw feestje. In ieder geval: een achtergrondmuziekje hoort erbij.

Kerstavond

Kerstavond wordt traditiegetrouw met het hele gezin gevierd. Kerstavond betekend veelal lang en uitgebreid tafelen in familiale kring.

Pakjes

Het is gebruikelijk dat we tijdens de kerstdagen pakjes kopen voor elkaar. Het zoeken naar geschikte kadootjes kan voor heel wat stress zorgen.

Ideeën voor de pakjes

  • Veel kleine pakjes
    Koop voor iedere aanwezige een klein, goedkoop cadeautje
  • Namen loten
    Schrijf een aantal weken vooraf ieders naam op een briefje. Iedereen trekt een briefje, en zorgt voor een gepast cadeautje voor die persoon.
  • Geen pakjesKoop geen cadeautjes, maar maak of doe zelf iets leuks. Schrijf een leuk gedicht, of geef je talenten weg. Kan jij heerlijke spaghetti bolognese maken? Dan kan dit bijvoorbeeld jou geschenk voor iemand zijn.