Halloween

Halloween is een feestdag die oorspronkelijk vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Halloweenfeest

vuurkorfDe halloween-hype is sinds een aantal jaren ook overgewaaid naar de lage landen. Het fenomeen van kinderen die van deur tot deur gaan kennen wij niet. Wij vieren halloween door ons te verkleden en alles te versieren en decoreren in halloween-stijl.

Waar denk je aan bij een halloweenfeest? Gezellig samen zijn, buiten rond de vuurkorf, verkleed als heks of vampier, warme dranken of soep, jenever,... Hoe organiseer je een geslaagd halloweenfeest? Hier volgen enkele tips.

Decoratie

Pompoenen uithollen

Typisch bij halloween is het uithollen van pompoenen. Zo'n uitgeholde pompoen wordt dan vaak aan de voordeur gezet. Een theelichtje in de pompoen zorgt dan voor een heel mooi effect.
Hoe je zo'n halloween-pompoen maakt? Kijk een op de site van tuinadvies: pompoen uithollen

Spookjes

Heel leuk, en gemakkelijk zelf te maken, zijn halloween-spookjes