Familiefeest

Grootte van het feest

Alvorens je begint te plannen, is het belangrijk te weten hoeveel mensen je kan verwachten. Organiseer je een feest voor een beperkte familiekring, of verwacht je ook achterneven -en nichten. Afhankelijk van de grootte van de groep kan je gaan kijken wat

Locatie

Verwacht je veel volk? Dan is de living al gauw te klein. Je kan een aantal opties bekijken:

  • Party-tent in (grote) tuin
  • Parochiezaal of lokale voetbalkantine
  • Feestzaal huren (vaak in combinatie met eten en drinken)

Budget

Een familiefeest is pas geslaagd als het aantal deelnemers groot is. Probeer er daarom ook voor te zorgen dat de deelnameprijs geen drempel vormt. Doe geen onnodige kosten, en maak van het eten en drinken geen te sjieke bedoening. Niemand zit te wachten op te dure wijnen en exclusieve kaviaar. De familie komt nog eens bij elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje.

Eten en drinken

Wanneer je een zaaltje afhuurt, is de drank vaak af te nemen van de verhuurder. Een basis-gamma van dranken bestaat uit: koffie, thee, plat water en bruis water. Pils, witte en rode wijn. Voor het eten kan je bijvoorbeeld kiezen voor koud of warm buffet. Zo is er voldoende keuze voor iedereen.

Kinderanimatie

Bedenk ook wat leuks voor de kinderen. Bij goed weer kan een voetbal en wat stoepkrijt al wonderen doen. Wat gezelschapspelletjes en kleurpotloden voor de binnenblijvers.

Herinneringen

Tijdens een familiefeest komen altijd leuke herinneringen van vroeger boven. Je kan vooraf aan iedereen vragen wat fotos door te sturen. Tijdens het feest kan je die dan in een slideshow afspelen op een laptop, of nog beter, projecteren met een beamer.

Heb je zelf leuke tips voor een familiefeest. Laat die dan hier achter.